13 yıldır büyüme evresindeki teknoloji şirketlerine yatırım yapan teşebbüs sermayesi fonu 212, yatırım yelpazesini genişletiyor. Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki teşebbüslere odaklanan 212, MENA bölgesindeki şirketlerin uzaktan çalışan insan kaynağına ulaşılması ve yönetilmesini sağlayan RemotePass’a yatırım yaptı. 212 liderliğinde gerçekleşen Seri A yatırım tipinde RemotePass 5,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım çeşidinde 212’nin yanı sıra Endeavor Catalyst, Khwarizmi Ventures, Oraseya Capital, FlyerOne, Access Bridge Ventures, A15 ve Swiss Founders Fund yer aldı. Yeni aldığı yatırımla birlikte toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırım büyüklüğüne ulaşan RemotePass, çoklu para ünitesi harcama idaresi, sigorta, kart eserleriyle çalışanlara ve müsaade izleme üzere İK araçlarının yanı sıra toplu maaş ödeme üzere hizmetlerle de patronlara kolaylık sağlamayı amaçlıyor.
Hedef pazarlar ortasında Türkiye de var
Yatırımla birlikte RemotePass’ın Türkiye pazarında da süratle büyüyeceğine dikkat çeken 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey, “RemotePass’te bizi en çok heyecanlandıran öge gelişen pazarlara odaklanması oldu. Uzaktan çalışanlara yönelik finansal hizmetler ve avantajlar geliştirme konusuna odaklanıyorlar ki bu hizmetler, global rakiplerine kıyasla yükselen pazarlarda büyük ölçüde eksik. Platform, işletmelerin Afrika, Orta Doğu ve Hindistan üzere bölgelerden işe alım yapmasına imkan tanıyor. Bu da daha geniş bir yetenek havuzundan yararlanmayı ve birebir vakitte yeteneklerin global alanda rekabet etme talihine erişim sağlamayı tabir ediyor” dedi.
212 müşterisiyken yatırımcısı oldu
Platformun Orta Doğu ve Afrika’daki işin geleceğini tekrar şekillendirmede anahtar bir oyuncu olarak gördüklerini tabir eden Ali Karabey, yatırım sürecinin gelişimini ise şöyle aktardı: “RemotePass’in pivot ettikten sonra 2023 yılında gösterdiği eser büyümesi ve müşteri hizmetleri bizi sahiden etkiledi, grubuna ve iş modeline olan inancımızı daha da pekiştirdi. Biz aslında RemotePass’in müşterilerinden biriydik, operasyonel süreçlerimizde kendilerinin hizmetlerini kullanıyorduk. Daha sonrasında yatırım cinslerine katılmaya karar verdik. RemotePass dünyada misal teşebbüslerin odaklandığı Amerika ve Avrupa yerine, bilhassa Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine yönelerek farkını ortaya koyuyor. Bu bölgelerde ekseriyetle uzun süren bürokratik süreçleri kısaltarak, uzaktan çalışanlar için şirket kurma, sigorta ve insan kaynakları süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.”
Yeni özellikler yolda
RemotePass Kurucu Ortağı ve CEO’su Kamal Reggad ise hususa ait yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yatırımı Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’deki görünürlüğümüzü artırıp, operasyonlarımızı genişletmek için kullanmayı hedefliyoruz. Bilhassa Türkiye’de ortasında Insider üzere markaların olduğu müşteri portföyümüzü artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıyeten, ‘süper uygulamamızla’ tek çatıda altında çalışanlara yönelik sunduğumuz tahlillere gift kart, pazaryeri üzere yeni özellikler eklemeyi planlıyoruz. Şirketlere ise global pazardaki uzaktan çalışanların gereksinimlerine yönelik çeşitli ödeme seçenekleri, dolar/euro banka kartı ve özel sıhhat sigortası üzere avantajlara bir uygulama ile kolaylıkla erişim sunacağız.”