1. Haberler
  2. DÖVİZ
  3. Trustlife, yerli moleküllerde Faz 1 aşamasına geçti

Trustlife, yerli moleküllerde Faz 1 aşamasına geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Trustlife Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, “İlk olmanın zorluğu aşmanın yolu bir büyük ekip olarak kenetlenmek. Çok güçlü bir ekip ruhu yarattığımızı düşünüyorum.” dedi.

Trustlife tarafından düzenlenen basın toplantısında Denkdemir, şirketin 13 farklı hastalık alanında çalıştığı ilaç adayı moleküllerden Alzheimer, kas erimesi ve prostat kanseri için geliştirilenlerin Faz 1 klinik araştırma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Düzenlenen toplantının ardından soruları yanıtlayan Denkdemir, şirket olarak 13 farklı ilaç adayı üzerinde çalıştıklarına dikkat çekti.

Denkdemir, çalışmalardan dokuzunun farklı ve önemli kanser hastalıkları üzerine olduğunu, geri kalanların da nörolojik veya nadir hastalıklar grubunda yer aldığını söyledi.

Denkdemir, “Bugünkü heyecanımız, bu yılsonuna kadar Faz 1’e girmesini planladığımız prostat kanseri, Alzheimer ve kas erimesi hastalıklarıdır. Tabii ki bunlar öncü olması dolayısıyla hepimizde büyük bir heyecan yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Faz 1 aşamasına geçen üç ilaç adayının dünyada ciddi sayıda hastaya, ekonomik büyüklüğe hitap eden ürünler olduğunu dile getiren Denkdemir, diğer 10 çalışmanın da faz aşamalarına 2026’da geçilmesinin planladığını belirtti.

Trustlife’ın ürün bazında çok güçlü varlıkları ortaya çıkartmaya çalışan, gelecek yıllarda farklı ilaçları da bünyelerine alacakları bir platform olduğunu ifade eden Denkdemir, 13 farklı çalışmadan üçünün Faz 1 aşamasına geçişine değindi.

Trustlife’ın bir ticari işletme olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Denkdemir, şirketin şu anda 70’in üzerinde yatırımcısı olduğunu vurguladı.

“İnsan verileri ilaç hareket sürecine entegre edilmeli

Trustlife Bilimsel Lideri Prof. Dr. Adil Mardinoğlu da başlangıçtan itibaren metodolojilerinin insan verisinin, ilaç hareket sürecine etkili şekilde entegre edilmesi olduğunu söyledi.

Mardinoğlu, bütün süre içerisinde son teknolojinin kendilerine verdiği imkanlarla çok katmanlı veriler üretildiğini ve bunların ilaç AR-GE sürecine net şekilde entegre edildiğini vurgulayarak, “En önemlisi bu entegrasyon aslında ilaç AR-GE’sinin hem hızlı hem de etkili bir şekilde tamamlanmasına olanak sağlıyor.” dedi.

Trustlife’ın ayrı kriter zinciri bulunuyor

Reklam Alanı

Trustlife Bilimsel Lideri Prof. Dr. Hasan Türkez de özellikle ilaç AR-GE sürecinde yapılan tüm faaliyetlerin uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret ederek, etkin molekülü bulmuş olmanın, o molekülün ilaç olacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

Türkez, bir molekülün özellikle sentezinden klinik Faz 1 aşamasına gelinceye kadar geçirdiği evrelerin oldukça uzun ve kritik evreler olduğuna dikkati çekti. Kendilerinin 26 basamaktan oluşan ve Trustlife’a özgü bir sistem mühendisliği ürünü olarak kabul edilebilecek bir karmaşık kriter zinciri kullandıklarının altını çizdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Parasever ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!